Planning openingsrit VBR

 

 

VBR - VLAANDEREN

NIEUWSBRIEF

OPENINGSRIT VBR WEST-VLAANDEREN

05 Februari 2021

Beste leden, wielervrienden,

Het wielerjaar 2021 begint niet op een normale wijze. Het laatste weekend van februari is uitgerekend het openingsweekend van het wegwielerseizoen. Gezien de maatregelen kan dit niet doorgaan zoals gepland.
“Maximum 4 fietsers mogen samen rijden, in je eigen bubbel rijden,  een mondmasker bij hebben voor het geval, … “ en wat nog meer. Niemand komt vertellen of er reeds boetes zijn gegeven, … maar voorkomen is beter dan genezen. Niemand komt vertellen of er reeds besmettingen zijn …..

Voor al degenen die staan te trappelen om nog eens langs onze gele VBR pijlen te fietsen en om U toch een gevoel van starten mee te geven, stellen we jullie uitzonderlijk het volgende voor:

Gedurende de week van maandag 22 februari tot en met zondag 28 februari van 8 uur tot 14 uur kunnen aangesloten leden (vooral effectief fietsende) zich GRATIS inschrijven of registreren via de website van www.vbr-west-vlaanderen.be voor de openingsrit. Niet-aangeslotenen die inschrijven betalen € 2,00 voor een dagverzekering, en die volgen de betaalprocedure.  Er komt onderaan deze brief een knop (link) waarmee U direct naar de website en het inschrijvingsformulier komt. Daarna krijgt U een email die je kunt afdrukken. U vindt er een stempel om op de witte homologatiekaart te kleven. U bent ook geregistreerd voor het klassement zoals bij gewoon inscannen (3 punten) en krijgt een bonus van 60 km. Het ticket kun je best bijhouden tijdens je fietstocht. (Bewijs van registratie.)

Het inschrijven gebeurt in tijdsloten van 50 deelnemers per halfuur. Je kunt volgen hoeveel plaatsen er in een tijdslot overblijven.  Uzelf kiest welke dag en tijdslot, maar concentreer niet alles op het weekend.
Dit komt neer op 600 inschrijvingen per dag of 4200 deelnemers over de hele week. We vragen u wel te houden aan het toegewezen tijdzone.  Een deelnemer kan zich slechts eenmaal in die week inschrijven.

Clubverantwoordelijken kunnen hun leden inschrijven. Maar ik wil toch vragen om te spreiden over meerdere dagen en niet alle leden achter elkaar in te schrijven. Dit zou automatisch leiden naar grotere concentraties op de weg.

Het parcours van ongeveer 60 km wordt gepijld met onze gele VBR pijlen en wordt in gpx-file en tekstversie op de site www.vbr-west-vlaanderen gezet.
De start is normaal voorzien aan de Mythe in Ardooie, maar je kunt overal op het parcours inpikken.

U kunt dit parcours rijden of een sterrit rijden of thuis een ritje rijden van die afstand. Als je een rit rijdt moet je die dus niet in je off-day boekje vermelden!!
Om grote concentraties te vermijden aan de startplaats of eindpunt wordt er op uw deelname niet gecontroleerd.

De periode om je te registreren loopt van maandag 8 februari tot 2 dagen voor de gekozen dag. (we hebben immers 2 dagen voorzien voor het verwerken van de gegevens)

Klik HIER om nu in te schrijven.

 

Met vriendelijke en sportieve groeten.
Voor het Provinciaal Bestuur West-Vlaanderen.

Julien Prinsier
Voorzitter
VBR West-Vlaanderen.