Update 1 juli

Hallo,

Vanaf 1 juli zitten we in fase 4 en dwz nieuwe, andere maatregelen.

Op donderdag 9 juli komen wij samen met het bestuur en zullen we bekijken of we al dan niet nog zullen deelnemen aan de organisaties VBR en VWB voor wat betreft de jaargang 2020.

Je zal zelf merken in onderstaand bericht van de VBR dat er heel wat voorwaarden zijn als je aan een rit wenst deel te nemen.

Tot en met  5 juli hebben we met het bestuur een nieuwe planning opgemaakt.

Deze planning heb je reeds via een bericht gekregen en diezelfde planning kan je ook terug vinden op onze website (klikken kalender)  www.gerowi.be             

Op 9 juli zullen we dan beslissen wat we met de ritten van de VBR-VWB zullen doen.

We houden jullie op de hoogte van onze beslissing via bericht en op de website.

Blijf het veilig houden voor jezelf en de andere.

Met vriendelijke groeten.

Het bestuur.

 

 

 

VBR - VLAANDEREN

NIEUWSBRIEF

VERSOEPELING CORONA MAATREGELEN

26 juni 2020


Beste VBR-clubs

Vanaf 1 juli gaat fase 4 in en worden opnieuw een aantal maatregelen versoepeld.

Zo zal het toegelaten zijn om te sporten in groepen van 50 personen en wegtochten en MTB-tochten kunnen ook weer doorgaan (vanaf 1 juli).
Het zal echter wel verplicht zijn voor de deelnemers om zich vooraf in te schrijven en contactloos (ter plaatse of vooraf) te betalen.
Voor de organisatoren is er een ‘Gids voor Recreatieve Tochten’ beschikbaar met de coronamaatregelen die toegepast moeten worden!

Hierbij een overzicht van de te nemen maatregelen:

1.Voorafgaand aan de organisatie

 • Neem contact op met je lokale overheid. Zowel start gemeente alsook eventuele gemeenten waar bevoorradingen plaatsvinden.
 • De federatie voorziet de nodige communicatiemiddelen om de regels voor iedereen duidelijk te maken. Zowel naar organiserende clubs als naar leden en deelnemers toe.
 • De organisatie zal ten behoeve van medewerkers een basiskit met doekjes, handgel en mondmaskers ter beschikking stellen.
 • Laat bij voorkeur geen publiek toe aan de start- en aankomstzone, indien wel: https://www.sport.vlaanderen/media/13868/leidraad.pdf
 • Voorinschrijving is verplicht. Op deze manier weet de organisator hoeveel deelnemers er ongeveer aanwezig zullen zijn. Bij grote deelnemersaantallen kunnen er dan tijdsloten van vertrek voorzien worden, zodat grote samenscholingen vermeden worden. Voorinschrijven kan op volgende manieren: Digitaal (bv. google forms), via email, telefonisch,… Te verzamelen gegevens deelnemers: Lidnummer OF naam, geboortedatum, adres

2.Start- en finishlocatie

 • Inschrijvingen: maak 2 stromen van vooraf ingeschreven deelnemers. De formulieren van vooraf ingeschreven deelnemers liggen klaar aan de inschrijvingstafel. Leden Cycling Vlaanderen, Vlaamse Wielrijdersbond: de barcode op hun lidkaart of E-ID kan zonder contact ingescand worden. De deelnemer houdt zijn/haar eigen lidkaart of E-ID steeds zelf vast. Dagvergunningen / niet leden: de barcode op hun E-ID wordt ingescand. Er wordt geen gebruik gemaakt van pen en papier om strookjes in te vullen!
 • Cash- en contactloze betaling: Vooraf betalen is de meest veilige optie. Je kan de deelnemers vooraf via overschrijving laten betalen. Ter plaatse betalen kan alleen elektronisch via bijvoorbeeld Payconiq.
 • Veiligheidsafstand maximaal faciliteren
 • Starturen ruim laten zodat maximale spreiding mogelijk is
 • Ontsmettingsmiddelen worden bij start en aankomst voorzien
 • Data van deelnemers dienen beschikbaar te zijn (bv door scannen ID)
 • Geen kleedkamers of douches
 • Het sanitair wordt regelmatig ontsmet en gereinigd door een team van medewerkers

VERGEET NIET ONZE WEBSITE TE CONSULTEREN VOOR VERDERE UPDATES

Hou het sportief, veilig en gezond voor jullie zelf maar ook voor jullie deelnemers.

 

Sportieve groeten

Wilfrid Herremans

Voorzitter VBR-Vlaanderen

www.vbr-vlaanderen.be
secretariaat@vbr-vlaanderen.be