Update 8 maart 2021 Corona maatregelen

Hallo Gerowietje,

Na overleg met de VBR hebben we onderstaand bericht op 9 maart 2021 terug gekregen :

UPDATE CORONA MATREGELEN

Er heerst heel wat verwarring omtrent het fietsen in groepen tot 10 personen. Is het nu april of 8 maart? Wij hebben dit meermaals nagevraagd bij de nodige instanties en kregen te horen van Sport Vlaanderen dat het wel degelijk toegelaten is vanaf maandag 8 maart. (april verwijst naar buitensporten met contact, dus het wegvallen van de 1.5m)

In essentie: Outdoor fietsen kan vanaf 8 maart in groepen met maximaal 10 personen. Zowel voor clubs als vriendengroepen. De algemene coronarichtlijnen blijven uiteraard gelden.

Dus : je mag buiten sporten met maximum 10 personen , hou 1,5 meter afstand, respecteer de regels rond hygiëne.

Lees hieronder de volledige berichtgeving.
Update 7 maart 2021 – Op basis van het ministerieel besluit van 7 maart 2021 zijn dit de basisregels voor sportactiviteiten vanaf 8 maart. We volgend nieuwe informatie vanuit het federale niveau (federale FAQ) op de voet en zorgen voor een eventuele update van deze basisregels van zodra deze info beschikbaar is. De voornaamste wijzigingen die ingaan op 8 maart zijn dat wat voorheen kon met maximum 4 personen, nu kan met maximum 10 personen en outdoor activiteiten in georganiseerde context voor kinderen tot 13 jaar kunnen nu met 25 personen.

Het doet deugd dat we terug in groep (10 personen) zullen  kunnnen rijden zij het dan met het nodige respect voor de coronamaatregelen.
We sturen nog een bericht voor zondag aanstaande 14 maart 2021 hoe er kan gereden worden want als bestuur zijn we ervan overtuigd dat niet iedereen al evenveel  kilometers in de benen heeft.
We zullen er dan ook voor zorgen, dat IEDEREEN aan zijn trekken komt .